Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. πάπρινα
  • 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες ψωμιού
  • 4 αβγά ποσέ

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρετε για ένα λεπτό περίπου.
Βήμα 2
Ρίξτε τα μανιτάρια και το αλάτι στο τηγάνι, προσθέτοντας ελάχιστο λάδι.
Βήμα 3
Αφήστε να μαγειρευτούν μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 4
Συμπληρώστε με την κρέμα γάλακτος και τα κρεμμυδάκια (κρατήστε λίγα για το γαρνίρισμα), ανακατέψτε, αφήστε να πάρει μία βράση και κατεβάστε από την φωτιά.
Βήμα 5
Αλείψτε το ψωμί και από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι και ψήστε στο τηγάνι (και από τις δύο πλευρές) μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε ένα πιάτο, βάλτε από πάνω μία κουταλιά από τα μανιτάρια και ολοκληρώστε το πιάτο με τα αβγά ποσέ.
Βήμα 7
Γαρνίρετε με λίγη πάπρικα και φρέσκο κρεμμυδάκι.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.