Υλικά

  • 1/2 πεπόνι
  • 1 1/2 κ. σ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ζελέ λεμόνι
  • 1 φλ. τσαγιού καυτό νερό
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αδειάστε τη σκόνη από το ζελέ λεμόνι, προσθέστε την ζάχαρη και το καυτό νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει, όχι όμως να πήξει.
  2. Τεμαχίστε το πεπόνι, αφού το έχετε ξεφλουδίσει και καθαρίσει από τα σπόρια, ρίξτε το σε ένα πολυμίξερ ή μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσει την υφή πουρέ.
  3. Στο ζελέ που έχει κρυώσει προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Τοποθετήστε τον πουρέ πεπονιού σε ένα μπολ και προσθέστε το μείγμα του γιαουρτιού.
  5. Ανακατέψτε καλά, τοποθετήστε ομοιόμορφα σε μπολάκια και βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.