Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και 2 κ. σ. επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • φρέσκα βερίκοκα κομμένα στα 4

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βήμα 2
Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ένα μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
Βήμα 3
Πολτοποιείτε την καθαρισμένη αμυγδαλόψιχα στο μούλτι σε σκόνη.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Βήμα 5
Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
Βήμα 6
Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το στρώνετε ισομερώς.
Βήμα 7
Απλώνετε από πάνω τα βερίκοκα με τις κομμένες πλευρές προς τα επάνω, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
Βήμα 8
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά
TAGS