Υλικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βήμα 2
Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ένα μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
Βήμα 3
Πολτοποιείτε την καθαρισμένη αμυγδαλόψιχα στο μούλτι σε σκόνη.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Βήμα 5
Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
Βήμα 6
Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το στρώνετε ισομερώς.
Βήμα 7
Απλώνετε από πάνω τα βερίκοκα με τις κομμένες πλευρές προς τα επάνω, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
Βήμα 8
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.