Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ. σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 συσκευασία αποφλοιωμένες ντομάτες ολόκληρες
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 2
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, συμπληρώστε τη φρέσκια ρίγανη και χαμηλώστε τη φωτιά.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η ρίγανη.
Βήμα 4
Προσθέστε στην κατσαρόλα το κόκκινο πιπέρι, την αποξηραμένη ρίγανη και τις ντομάτες και σιγοβράστε ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη για περίπου 35-40 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βήμα 5
Τέλος, προσθέστε τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί από τη σάλτσα.
Βήμα 6
Κλείστε αεροστεγώς σε γυάλινα βάζα όσο είναι ζεστή ακόμη και αποθηκεύστε είτε στο ντουλάπι, είτε στο ψυγείο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.