Υλικά

  • 1 κιλό ξερά, κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 -200 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
  • 1 φλ. τυρί στίλτον ή Blue Cheese
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 5 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο
  • φύλλο για πίτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 2
Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί το φύλλο.
Βήμα 3
Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να βγάλει το λίπος του.
Βήμα 4
Προσθέτετε το κρεμμύδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά.
Βήμα 5
Πασπαλίζετε με την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο, δοκιμάζετε το αλάτι, ρίχνετε πιπέρι, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 6
Ανακατεύετε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και το τυρί χοντροτριμμένο με πιρούνι.
Βήμα 7
Απλώνετε το μείγμα του κρεμμυδιού στο φύλλο και καλύπτετε με το μείγμα τυρί – αυγά.
Βήμα 8
Πασπαλίζετε με το φασκόμηλο και ψήνετε για 20 -25 λεπτά
Βήμα 9
Ξεφουρνίζετε και αφήνετε την πίτα να μείνει για 10 λεπτά προτού την σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.