Υλικά

  • 1 κιλό ξερά, κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 -200 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
  • 1 φλ. τυρί στίλτον ή Blue Cheese
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 5 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο
  • φύλλο για πίτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 2
Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί το φύλλο.
Βήμα 3
Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να βγάλει το λίπος του.
Βήμα 4
Προσθέτετε το κρεμμύδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά.
Βήμα 5
Πασπαλίζετε με την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο, δοκιμάζετε το αλάτι, ρίχνετε πιπέρι, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 6
Ανακατεύετε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και το τυρί χοντροτριμμένο με πιρούνι.
Βήμα 7
Απλώνετε το μείγμα του κρεμμυδιού στο φύλλο και καλύπτετε με το μείγμα τυρί – αυγά.
Βήμα 8
Πασπαλίζετε με το φασκόμηλο και ψήνετε για 20 -25 λεπτά
Βήμα 9
Ξεφουρνίζετε και αφήνετε την πίτα να μείνει για 10 λεπτά προτού την σερβίρετε.
TAGS