Υλικά

Για το μπάρμπεκιου έχουν γραφτεί πραγματικά χιλιάδες πράγματα, το κυνήγι του σωστά ψημένου κρέατος είναι ωστόσο ανεξάντλητο. Και ο αμερικανός σεφ και τηλεοπτική διασημότητα Bobby Flay έχει επίσης κάτι σημαντικό να πει στον τομέα. Όπως γράφει στον τσελεμεντέ του «Barbecue Addiction» λοιπόν, πρέπει να βγάζουμε το κρέας (και το ψάρι) από τη φωτιά αρκετά δευτερόλεπτα πριν «γίνει». Κι αυτό γιατί το καυτό κρέας συνεχίζει να μαγειρεύεται ακόμα και όταν ξεκουράζεται. Λέει επίσης πως καλό είναι να χρησιμοποιούμε σπάτουλα μαγειρικής για να γυρίζουμε το κρέας στη σχάρα, καθώς το τσίμπημα το κάνει να βγάζει όλους τους χυμούς του. Κι έτσι στεγνώνει…