Υλικά

  • 1/2 κιλό ψαρονέφρι σε φέτες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 1/2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Έπειτα, αφού χαμηλώσετε τη φωτιά, προσθέτετε το ψαρονέφρι και το ψήνετε και από τις δύο πλευρές. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι που προηγουμένως έχετε ψιλοκόψει και τα μανιτάρια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 4
Σβήνετε το ψαρονέφρι με το λευκό κρασί, προσθέτετε τη μουστάρδα και ρίχνετε το πιπέρι με το θυμάρι, αφού πρώτα τα ανακατέψετε καλά.
Βήμα 5
Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Βήμα 6
Τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε διαρκώς για ακόμα 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 7
Συνοδεύετε με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.