Υλικά για 4 άτομα

  • 3 κρεμμύδια
  • 1 πράσο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμός κοτόπουλο
  • 4 φέτες ψωμί μπαγκέτα
  • 50 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζετε και κόβετε σε μισές λωρίδες το κρεμμύδι, σε λωρίδες το πράσο, ενώ ψιλοκόβετε το σκόρδο. Κατόπιν, τα σοτέρετε με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
Βήμα 2
Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, κόβετε τη μπαγκέτα σε φέτες και τη σοτάρετε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Βήμα 3
Προσθέτετε τη μπαγκέτα και το τριμμένο τυρί.
Βήμα 4
Ψήνετε τη σούπα στην αντίσταση του φούρνου στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τυρί.
TAGS