Υλικά

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείστε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά, ρίξτε το λάδι, το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο και σοτάρετε για τρία λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να μαραθούν.
  2. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας, το βασιλικό και τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη μαγειρική σόδα και το θυμάρι και τέλος το ζωμό λαχανικών, ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μία βράση.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε το καπάκι και τα φύλλα θυμαριού.
  5. Χρησιμοποιείστε το ραβδομπλέντερ για να χτυπήσετε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  6. Αφήστε να κρυώσει για λίγο και σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο φρέσκο βασιλικό.