Υλικά για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα

  • 1 ½ φλιτζάνι φακές
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το ντρέσινγκ

  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλιτζανιού ξίδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

Βήμα 1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι και ½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα.
Βήμα 2
Τα αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό.
Βήμα 3
Στη συνέχεια τα βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τις φακές. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
Βήμα 4
Κατόπιν τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν για να είναι έτοιμες για τη σαλάτα.
Βήμα 5
Όταν βράσουν τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε με τα ψιλοκομμένα καρότα, το σέλερι, το ραπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.

Για το ντρέσινγκ

Βήμα 1
Ανακατεύετε 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι, 1/4 φλιτζανιού ξίδι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με αλατοπίπερο σε ένα μούλτι.
Βήμα 2
Ρίχνετε πάνω από τη σαλάτα το ντρέσινγκ και τη σερβίρετε.
TAGS