Υλικά

  • 1½ κιλό πατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1½ φλιτζάνι γάλα ζεστό
  • 1 αβγό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε ολόκληρες, με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στις συνέχεια τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με πιρούνι.
  2. Βάζετε τις λιωμένες πατάτες σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά τις ανακατεύετε με πιρούνι με το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μόλις γίνει ο πουρές, ρίχνετε μέσα το τυρί και το αβγό και ανακατεύετε καλά.