Υλικά για 4 άτομα

Για τα μανιτάρια

  • 340 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

Για το ψωμί

  • 1 καρβέλι με προζύμι τεμαχισμένο σε κυβάκια
  • 340 γραμμάρια τυρί για τόστ κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

Για τα μανιτάρια

Βήμα 1
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία και ρίχνετε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει, προσθέτετε τα μανιτάρια.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
Βήμα 3
Προσθέστε το θυμάρι και συνεχίστε το μαγείρεμα άλλα 2-3 λεπτά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Για το ψωμί

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος, χωρίς να το κόψετε μέχρι κάτω.
Βήμα 2
Τοποθετείτε το ψωμί σε φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Βήμα 3
Βάζετε φέτες τυριού ανάμεσα στα κενά που έχετε κόψει το ψωμί. Ανάμεσα στα τυριά τοποθετείτε και τα μανιτάρια.
Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να βάλετε τα μανιτάρια μέσα στο καρβέλι.
Βήμα 5
Ανακατέψτε το βούτυρο, το κρεμμύδι και παπαρουνόσπορο. Περιχύνετε πάνω από το ψωμί. Τυλίγετε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο.
Βήμα 6
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Ξετυλίγετε το ψωμί και ψήνετε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
TAGS