Υλικά

  • 1 χοντρή ροδέλα κρεμμυδιού
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5-6 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι φακές

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει ρίχνετε τη ροδέλα κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και τη μία σκελίδα σκόρδο.
Βήμα 2
Προσθέτετε τις φακές, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 25΄.
Βήμα 3
Προσέχετε να παραμείνουν τρυφερές. Τις στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Βήμα 4
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύετε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και τη μία σκελίδα σκόρδο που σας έχει μείνει.
Βήμα 5
Φροντίζετε το μείγμα απλώς να ζεσταθεί, όχι να βράσει.
Βήμα 6
Τοποθετείτε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια, το μαϊντανό και τη βινεγκρέτ.
Βήμα 7
Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.