Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1-2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 2 χοντρές φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για το τύλιγμα των κεφτέδων
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει. Στη συνέχεια το σφίγγετε στις παλάμες σας να φύγει το νερό και το βάζετε σε ένα μπολ.
  2. Τρίβετε το κρεμμύδι, το στίβετε με τις παλάμες σας να φύγουν τα υγρά του και το βάζετε στο μπολ με το ψωμί.
  3. Προσθέτετε τον κιμά, το σκόρδο λιωμένο, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνετε για 2-3 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.
  4. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ με τον κιμά και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  5. Βάζετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, παίρνετε από το μείγμα του κιμά μικρές ποσότητες και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια.
  6. Τυλίγετε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι και τα τηγανίζετε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  7. Τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας.