Υλικά

  • 200 γραμ. σοκολάτα σε σταγόνες
  • 275 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 αβγά
  • 75 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 125 ml γάλα φρέσκο
  • 100 ml  χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μετά τοποθετείτε περίπου 12 χάρτινες θήκες για μάφιν σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα βαθύ μπόλ ρίχνετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε ελαφρά.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά, το γάλα, το χυμό πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο και τα προσθέτετε στο μίγμα με το αλεύρι.
  4. Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και με μια σπάτουλα ανακατεύετε ώστε να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  5. Μοιράζετε στις χάρτινες θήκες και ψήνετε τα μάφιν για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.