Υλικά

  • τσουρέκι (ελαφρώς μπαγιάτικο)
  • 750 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml ρούμι
  • 150 ml καφέ espresso
  • ¾ φλ. κακάο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 130ο C. Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες 1 εκ. και το ψήνουμε 5 με 7 λεπτά από κάθε μεριά.
Βήμα 2
Το βγάζουμε, το τινάζουμε να φύγουν τα ψίχουλα και το αφήνουμε στην άκρη. Αφήνουμε τον καφέ να κρυώσει και τον ανακατεύουμε με το ρούμι.
Βήμα 3
Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη να ενωθούν τελείως να υλικά.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το μασκαρπόνε και 2 κ.σ. από το μείγμα καφέ –ρούμι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα.
Βήμα 5
Βάζουμε μπροστά μας ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 32 εκ., βουτάμε πολύ γρήγορα μια – μια τις φέτες του τσουρεκιού στο μείγμα καφέ ρούμι και τις στρώνουμε στριμωχτά στο ταψί.
Βήμα 6
Τις πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού να πιουν το υγρό. Αν υπάρχουν κενά, κόβουμε κομματάκια και τα βάζουμε ενδιάμεσα.
Βήμα 7
Στρώνουμε επάνω τη μισή κρέμα και την ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.
Βήμα 8
Την καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες του τσουρεκιού, που βουτάμε πολύ γρήγορα στο μείγμα καφέ – ρούμι (αν φαίνονται πολύ στεγνές οι φέτες, ρίχνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού λίγο ακόμα από το μείγμα καφέ – ρούμι) και τις καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Βήμα 9
Την ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού και κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο μέχρι να καλυφθεί τελείως η επιφάνεια.
Βήμα 10
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες πριν το σερβίρουμε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.