Υλικά

  • 1 κούπα σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα περίπου 400 γραμμάρια
  • 2 κούπες στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους για 10 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.
  2. Κατόπιν το τοποθετούμε σε ξύλο κοπής, με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψί για πίτσα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας και καλύπτουμε όλο το ταψί.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και βάζουμε πάνω από τη ζύμη.
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κρεμμύδι και καλύπτουμε με το τυρί.
  6. Βάζουμε την πίτσα, στην χαμηλότερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  7. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.