Υλικά

  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε σπάγκο ψησίματος και δένουμε το μοσχαράκι για να κρατήσει τη φόρμα του. Το αλατοπιπερώνουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το ξίδι και αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί.
  3. Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Όλα μαζί τα υλικά και τα υγρά του τηγανιού, τα μεταφέρουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.
  4. Κάθε 20 λεπτά γυρίζουμε το κρέας στο φούρνο. Αφού ψηθεί, το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό και να ανακτήσει τα υγρά του.