Μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών σε συνδυασμό με πολύτιμα καλά λιπαρά, που ωφελούν την εντερική υγεία και το σώμα συνολικά. Ιδανική επιλογή για πρωινό με τυρί, φρέσκα λαχανικά ή βούτυρο καρπών με μέλι και φρούτα, αλλά και ως σνακ με αβοκάντο, λαχανικά, αυγό ή ακόμα και γεμισμένο με ομελέτα. Η απουσία συντηρητικών και διογκωτικών συστατικών, που συχνά συναντώνται σε έτοιμα αρτοσκευάσματα, καθιστά τη συνταγή αυτή ιδιαίτερα θρεπτική και κατάλληλη για παιδιά ή άτομα με εντερικά προβλήματα και ερεθισμούς.

Υλικά (4 bagels)

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά170-180 γρ. βρώμη αλεσμένη
  • 3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. μαύρο σουσάμι για πασπάλισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη και το γιαούρτι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μας.
  • Βήμα 3: Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε λίγη ακόμη αλεσμένη βρώμη.
  • Βήμα 4: Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη, πλάθουμε μπαλάκια και με το δάχτυλο δημιουργούμε μια τρύπα στο κέντρο, ώστε να σχηματιστεί το σχήμα bagel.
  • Βήμα 5: Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί, τοποθετούμε τα bagels, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα βουτάμε σε πιάτο με το σουσάμι ώστε να κολλήσει στην επιφάνειά τους.
  • Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C για 25 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 270 kcal
  • Υδατάνθρακες: 23,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 14,4 γρ.
  • Λιπαρά: 6,4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI