Ξεχάστε τις πλούσιες σε λιπαρά και θερμίδες εκδοχές που συναντάμε στα περισσότερα δημοφιλή εστιατόρια με μεξικάνικη κουζίνα. Η αυθεντική μεξικάνικη διατροφή όχι μόνο δεν είναι ανθυγιεινή αλλά αντιθέτως μπορεί να συμβάλει τόσο στην υγεία της καρδιάς όσο και στη διαχείριση του βάρους. Μάλιστα, μελέτη του Πανεπιστημίου της Γιούτα διαπίστωσε ότι μια διατροφή βασισμένη σε φασόλια, σούπες και σάλτσες με βάση την τομάτα βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού σε γυναίκες. Η παραδοσιακή μεξικάνικη κουζίνα δίνει έμφαση σε τρόφιμα που αφομοιώνονται αργά από τον οργανισμό, όπως το καλαμπόκι και τα όσπρια, προσφέροντας σταθερή ενέργεια και ενίσχυση του μεταβολισμού. Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί μια δροσερή παραλλαγή μεξικάνικης σαλάτας, που σίγουρα θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας σαλάτες αυτού του καλοκαιριού.

Υλικά (2 μερίδες)

  • πράσινη σαλάτα, λάχανο, καρότο και άλλα φρέσκα ωμά λαχανικά εποχής
  • 4 κ.σ. καλαμπόκι
  • 6 κ.σ. κιμά γαλοπούλας (δείτε τη συνταγή εδώ)
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 4 κ.σ. κόκκινα φασόλια βρασμένα

Για τη σως

  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • μουστάρδα
  • σκόνη σκόρδου
  • ξύσμα και χυμό από ½–1 λεμόνι
  • 1–2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα λαχανικά, το καλαμπόκι, τα φασόλια και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 2: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σως σε ένα μπολάκι. Προσθέτουμε τη σως στη σαλάτα και ανακατεύουμε ξανά.
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε από πάνω τον κιμά γαλοπούλας, ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 369 kcal
  • Υδατάνθρακες: 13,5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 27,2 γρ.
  • Λιπαρά: 6,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,8 γρ.

*H φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI