Τα γλυκά, όσο κι αν έχουν δαιμονοποιηθεί, έχουν τη θέση τους στη διατροφή μας, καθώς συμβάλλουν στην ισορροπία του γλυκαιμικού δείκτη όταν καταναλώνονται με μέτρο. Το συγκεκριμένο επιδόρπιο αποτελεί μια πιο ελαφριά εκδοχή του κλασικού τιραμισού, με γιαούρτι, κρέμα τυριού, μπισκότα με μειωμένη ζάχαρη και λίγο καφέ (που εκτός από τέλεια γεύση, επιπλέον μας τονώνει). Όσοι, ωστόσο, αποφεύγουν την καφεΐνη μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιον καφέ της επιλογής τους χωρίς καφεΐνη.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 350 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 130 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 γεμάτη κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 8 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη, με χαμηλά λιπαρά
  • 1 espresso lungo
  • σκόνη κακάο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής μους.
  • Βήμα 2: Βυθίζουμε τα μπισκότα για λίγα δευτερόλεπτα και από τις δύο πλευρές σε ένα βαθύ πιάτο όπου έχουμε ρίξει τον καφέ.
  • Βήμα 3: Σερβίρουμε σε ποτήρια που χωράνε τα μπισκότα χωρίς να σπάνε: ξεκινάμε με 1 κ.σ. από το μείγμα γιαουρτιού, προσθέτουμε 1 μπισκότο, συνεχίζουμε ξανά με 1 κ.σ. γιαούρτι, 1 μπισκότο και τελειώνουμε με μία τρίτη κουταλιά από το γιαούρτι.
  • Βήμα 4: Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες τρεις μερίδες και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βήμα 5: Πριν από το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 250 kcal
  • Υδατάνθρακες: 21,7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 13,4 γρ.
  • Λιπαρά: 9,8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,2 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI