Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 1 στέλεχος σέλινου, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 500 γρ. νιόκι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 2 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρει βράση.
  5. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Προσθέστε τα νιόκι και τον βασιλικό στην κατσαρόλα.
  7. Πασπαλίσε με μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
  8. Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι και το τυρί να ροδίσει και να λιώσει.
  9. Αφήστε να κάτσει για 5 λεπτά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον βασιλικό.