Υλικά
- 1 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 1/4 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/8 κ. γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι
- 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Αδειάστε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέστε τη βανίλια και ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ακριβώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε για να ενωθούν και τοποθετήστε στο ψυγείο.
- Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το παγωτό, χτυπήστε ξανά το μείγμα στο μίξερ και ρίξτε το στην παγωτομηχανή. Χτυπήστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
- Μεταφέρετε το παγωτό σε αεροστεγές δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε. Απολαύστε το!