Υλικά

  • 1 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/8 κ. γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Αδειάστε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Προσθέστε τη βανίλια και ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ακριβώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε για να ενωθούν και τοποθετήστε στο ψυγείο.
  4. Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το παγωτό, χτυπήστε ξανά το μείγμα στο μίξερ και ρίξτε το στην παγωτομηχανή. Χτυπήστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
  5. Μεταφέρετε το παγωτό σε αεροστεγές δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε. Απολαύστε το!