Υλικά

  • 4 μπριζόλες
  • 1 φλ. τσαγιού ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • Μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Συνδυάστε το κρασί και το κρεμμυδάκι σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί σε περίπου 2 κουταλιές της σούπας (θα έχει πηχτή, σιροπιαστή υφή).
  2. Αφήστε το σιρόπι κόκκινου κρασιού να κρυώσει και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το στο μαλακό βούτυρο με το δενδρολίβανο και λίγο μαύρο πιπέρι.
  3. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως, βάλτε το βούτυρο με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης.
  4. Διπλώστε τη μεμβράνη πάνω από το βούτυρο και στρίψτε τις άκρες για να δημιουργήσετε έναν κορμό από βούτυρο με κόκκινο κρασί. Τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  5. Προθερμάνετε μια σχάρα και αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες. Ψήστε μέχρι να είναι μέτρια ψημένες (περίπου 8- 10 λεπτά).
  6. Αφαιρέστε τις μπριζόλες και κόψτε ένα νόμισμα από το βούτυρο πάνω από την κορυφή της καθεμιάς.