Υλικά
- 4 μπριζόλες
 - 1 φλ. τσαγιού ξηρό κόκκινο κρασί
 - 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
 - 4 κ. σ. βούτυρο, μαλακωμένο
 - 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
 - Μαύρο πιπέρι για γεύση
 - Αλάτι κατά βούληση
 
Εκτέλεση
- Συνδυάστε το κρασί και το κρεμμυδάκι σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί σε περίπου 2 κουταλιές της σούπας (θα έχει πηχτή, σιροπιαστή υφή).
 - Αφήστε το σιρόπι κόκκινου κρασιού να κρυώσει και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το στο μαλακό βούτυρο με το δενδρολίβανο και λίγο μαύρο πιπέρι.
 - Μόλις ενσωματωθεί πλήρως, βάλτε το βούτυρο με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης.
 - Διπλώστε τη μεμβράνη πάνω από το βούτυρο και στρίψτε τις άκρες για να δημιουργήσετε έναν κορμό από βούτυρο με κόκκινο κρασί. Τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
 - Προθερμάνετε μια σχάρα και αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες. Ψήστε μέχρι να είναι μέτρια ψημένες (περίπου 8- 10 λεπτά).
 - Αφαιρέστε τις μπριζόλες και κόψτε ένα νόμισμα από το βούτυρο πάνω από την κορυφή της καθεμιάς.