Μερικοί άνθρωποι τρώνε την πίτσα που τους έχει περισσέψει κρύα και κατευθείαν από το ψυγείο, και γι’ αυτούς, αυτή η ρουτίνα μπορεί να μην αλλάξει ποτέ. Αλλά για εκείνους που θέλουν η πίτσα της επόμενης ημέρας να έχει την ίδια ωραία γεύση με την φρεσκοψημένη, η θέρμανσή της στο air fryer είναι το κλειδί.

Προσθέτει τραγανότητα στην κρούστα με τρόπο που δεν μπορεί να κάνει ο φούρνος μικροκυμάτων και ψήνει ολόκληρη την πίτσα ομοιόμορφα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ένα λαστιχένιο ή σχετικά υγρό κομμάτι. Αν δεν έχετε δοκιμάσει να ζεστάνετε την πίτσα σας στο air fryer, λοιπόν, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε.

Αν και η διαδικασία του να ζεστάνετε την κρύα πίτσα στο air fryer φαίνεται αρκετά απλή το eatthis.com μίλησε με ειδικούς και παρέχει τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για να φάτε την πιο νόστιμη πίτσα που έχει περισσέψει.

Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος

Σύμφωνα με την Kathy Brooks, ιδιοκτήτρια της Circa AirFryer «είναι απαραίτητο να προθερμάνετε το air fryer πριν ξαναζεστάνετε την πίτσα, επειδή αυτό βοηθάει στο ομοιόμορφο ψήσιμο και στην εξασφάλιση μιας τραγανής κρούστας.

Προτείνει να ρυθμίσετε τη συσκευή σας στους 170 βαθμούς Κελσίου και να την αφήσετε να προθερμανθεί για μερικά λεπτά.

Η Isla Zoey, συνιδρύτρια και συντάκτρια του Air Fryer Mag, λέει ότι όταν ρυθμίζετε τη θερμοκρασία για να ξαναζεστάνετε την πίτσα σας, είναι καλύτερο να «αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες για να αποφύγετε το κάψιμο της κρούστας».

Χρησιμοποιήστε λαδόκολλα

Εάν υπάρχει δυνατότητα, η Brooks συνιστά τη χρήση διάτρητης λαδόκολλας όταν ξαναζεσταίνετε την πίτσα σας στο air fryer.

«Η χρήση διάτρητης λαδόκολλας στο καλάθι του air fryer βοηθάει στο να μην κολλήσει η πίτσα και επιτρέπει την καλύτερη ροή του αέρα, η οποία οδηγεί σε μια πιο τραγανή κρούστα», λέει ο Brooks.

Στην περίπτωση που δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμη με το μαγείρεμα τη συγκεκριμένη συσκευή, στο εμπόριο θα βρείτε ειδικά διαμορφωμένες συσκευασίες διάτρητης λαδόκολλας μιας χρήσης για το air fryer σας.