Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας που πρόκειται να γίνει την Τετάρτη στη Φρανκφούρτη, έξω από νέα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το κόστος των οποίων αγγίζει τα 1,3 δισ. ευρώ.

«Ο κύριος λόγος της κινητοποίησης είναι ότι η ΕΚΤ είναι μέρος της τρόικας, κι η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έσπρωξαν τόσους πολλούς στη φτώχεια», δηλώνει στο Reuters ο Ούλριχ Βίλκεν, εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης.

«Δεν έχουν εκλεγεί δημοκρατικά, αλλά πιέζουν συνεχώς τις κυβερνήσεις για να λαμβάνουν αποφάσεις», τόνισε ο Βίλκεν, αναφερόμενος στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, και πρόσθεσε: «Το είδαμε ξανά αυτό στον τρόπο με τον οποίο έκαναν πολύ πιο σκληρούς τους όρους προκειμένου η Ελλάδα να αντλεί χρηματοδότηση μετά τις εκλογές».

Οι διοργανωτές αναμένουν ότι περίπου 3.000 άνθρωποι θα μεταβούν στη Φρανκφούρτη από άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, ενώ υπολογίζουν ότι θα κινητοποιηθούν 7.000 άνθρωποι στη Γερμανία.