Οι αλλαγές σε τηλεφωνία και ίντερνετ από την 1η Ιανουαρίου

Οι ρυθμίσεις για την προστασία των καταναλωτών από υπερχρεώσεις


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:34
20/12/2018
Οι αλλαγές σε τηλεφωνία και ίντερνετ από την 1η Ιανουαρίου
6
loading

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο ρυθμίσεων που προβλέπεται στον Κανονισμό Γενικών Αδειών της ΕΕΤΤ, μέσω του οποίου ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών σε τηλεφωνία και διαδίκτυο, τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Συγκεκριμένα, με το τρίτο στάδιο, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβάλλονται οι ακόλουθες ρυθμίσεις:

Αυτόματη διακοπή παροχής υπηρεσιών για αποφυγή υπερχρεώσεων: Κατά τη σύναψη της σύμβασης και προς αποφυγή υπερχρεώσεων, οι συνδρομητές θα μπορούν να επιλέγουν τη δυνατότητα αυτόματης διακοπής της υπηρεσίας, κάθε φορά που ο λογαριασμός θα υπερβαίνει συγκεκριμένο ανώτατο όριο, με βάση τρεις τουλάχιστον επιλογές.

Μία τουλάχιστον από τις επιλογές αυτές δεν θα πρέπει να υπερβαίνει (ως προς το τελικό ύψος του λογαριασμού) τα 150 ευρώ, εάν ακολουθείται μηνιαίος κύκλος τιμολόγησης, και τα 300 ευρώ, στις περιπτώσεις που ακολουθείται διμηνιαίος κύκλος τιμολόγησης.

Ανώτατο ύψος τέλους πρόωρης διακοπής σύμβασης ορισμένου χρόνου: Καθορίζεται επακριβώς ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζεται το ανώτατο ύψος του τέλους για τη διακοπή σύμβασης ορισμένου χρόνου πριν τη λήξη της. Απρόσκοπτη πρόσβαση στους συμβατικούς όρους και στους τιμοκαταλόγους. Οι πάροχοι θα πρέπει να διασφαλίζουν την εύκολη πρόσβαση των συνδρομητών σε πληροφορίες σχετικά με τους ισχύοντες όρους της σύμβασης και τον τιμοκατάλογο υπηρεσιών, καθώς και τις εκάστοτε τροποποιήσεις.

Οι παραπάνω πληροφορίες θα πρέπει να παραμένουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο του παρόχου έως και δύο έτη μετά την κατάργησή τους, με αναφορά στο χρονικό διάστημα για το οποίο ήταν σε ισχύ. Περισσότερες πληροφορίες για τις ρυθμίσεις παρέχονται στο www.eett.gr, Ενότητα Για καταναλωτές/Σχετικά με τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες/Οδηγίες-Συστάσεις

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar πολυχρωμίες πλακάκια βιτρώ ο Κούλης Ο.Ε.(Οικογενειακή Επιχείρηση)

  καθολου κακό
  δεν ξερω αν βρηκαν το κουραγιο αυτοβουλως οι οίκαδε εντολοδοχοι ,τζαμπα μαγκες, να οχλήσουν το τραστ ή αν τους το φορεσαν ως αναγκαίο οι ''δανειστες'''της εσπερίας

 2. avatar Χαχα

  Έτσι κι αλλοιώς ειναι σαφώς ακριβότερες οι τιμές αυτές απο τις αντίστοιχες του εξωτερικου.

  1. avatar Flamandos

   δεν είναι σωστό αυτό. Τουλάχιστον όχι για το Βέλγιο

 3. avatar συριζα = διόδια = εργολάβοι

  Γιατί δεν λέτε για τις νέες αυξήσεις στα διόδια;

  1. avatar Μήπως

   Γιατί τα περισσότερα εξ αυτών είναι ιδιωτικών συμφερόντων, όπως ο Αντωνάκης αποφάσισε;

   1. avatar Αλλά

    Και η Ρένα πήρε την Περιφέρεια με το μότο "Θα καταργήσουμε τα διόδια στην Αττική των Ε.Ο." και με άνοιγμα στις μπάρες;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει