120 δόσεις: Πώς κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση

Τα τρία βήματα της διαδικασίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:02
24/09/2019
120 δόσεις: Πώς κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση
1
loading

Στο διαχωρισμό των σταδίων ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων προχώρησαν το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), «ανταποκρινόμενοι στα προβλήματα της χρόνιας έλλειψης και ποιότητας δεδομένων, που εμποδίζουν τον ορθό προσδιορισμό-επανυπολογισμό των οφειλών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων».

Στο πλαίσιο αυτό, η διαδικασία περιλαμβάνει τρία διακριτά βήματα, ως εξής:

Bήμα 1: Είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή, επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου/συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών.

Με την ολοκλήρωση αυτού του βήματος έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση.

Bήμα 2: Προσδιορισμός/επανυπολογισμός των οφειλών. Στην ηλεκτρονική εφαρμογή απεικονίζονται οι οφειλές, πριν και μετά τον επανυπολογισμό.

Bήμα 3: Οριστικοποίηση της ρύθμισης. Ο ασφαλισμένος/συνταξιούχος επιλέγει τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών που επιθυμεί και αποδέχεται την προώθησή τους στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για ρύθμιση.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την εισαγωγή των ανωτέρω διακριτών βημάτων, οι ασφαλισμένοι /συνταξιούχοι αρκεί να ολοκληρώσουν το πρώτο εισαγωγικό βήμα, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ρύθμισης και, στη συνέχεια, να ολοκληρώσουν τα δύο επόμενα βήματα, μόλις εμφανιστούν στην εφαρμογή οι ορθές οφειλές τους και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση είναι διαθέσιμες εδώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar maria12332

    ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ 17 ΚΑΙ ΤΟΥ 18 ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ. ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΡΕΠΕΙ Ν Α ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΦΑΠΑΞ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει