Παράταση δόθηκε στο Market Pass, μετά από εντολή της κυβέρνησης. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι φορολογικές δηλώσεις του 2023 (το TAXISnet θα κλείσει 31 Αυγούστου). Σύμφωνα με πληροφορίες στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ενώ στα τέλη Αυγούστου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων οπότε θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των δικαιούχων.

Να σημειωθεί ότι όσοι ήδη έχουν λάβει το πρώτο μέρος από το επίδομα, δεν χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση εκ νέου. Με το που θα ανοίξει η πλατφόρμα, σε αυτή θα μπαίνουν μόνο οι νέοι δικαιούχοι και όχι οι παλαιοί, αφού για αυτούς η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη.

Η καταβολή του επιδόματος που είναι για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σχεδιάζεται να γίνει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Μένει ωστόσο να διευκρινιστεί και να αποφασιστεί από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου αν αυτό θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις, δηλαδή για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο και λίγο αργότερα για το μήνα Οκτώβριο, είτε να καταβληθεί εφάπαξ το ποσό στους δικαιούχους και για τους τρεις μήνες που είναι μέχρι τον Οκτώβριο.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια, δηλαδή για τον άγαμο έως 16.000 ευρώ εισόδημα και για τον έγγαμο μέχρι 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ενώ το ύψος της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ για τον άγαμο και 400.000 ευρώ για τον έγγαμο.