Στον πάγο έχει βάλει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ο τραπεζίτης Φρίντριχ φον Μέτσλερ, που διευθύνει μία από τις σημαντικότερες ιδιωτικές τράπεζες της Γερμανίας, καθώς φοβάται ότι θα έρθουν χαλεποί καιροί για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων.

Μάλιστα, ο Μέτσλερ δηλώνει πως δεν αγόρασε ούτε θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα για «απροσδιόριστο διάστημα» και αποτρέπει τους πελάτες του να κάνουν το ίδιο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, ο Γερμανός τραπεζίτης θεωρεί πιθανή την επιμήκυνση της αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου, η οποία όμως δεν θα πλήξει καταρχήν τους ιδιώτες επενδυτές. «Η Φρανκφούρτη γνωρίζει το μηχανισμό» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της Αθήνας μετατρέπει τη βοήθεια της Ευρώπης προς την Ελλάδα σε συγκεκριμένα μέτρα λιτότητας. Έχει διαμορφωθεί ένας κατάλογος μέτρων, ο οποίος ήταν αδιανόητος χωρίς την πίεση των αγορών».

Ο φον Μέτσλερ τάσσεται κατά της έκδοσης ευρω-ομολόγου. Με την έκδοση ευρω-ομολόγου «θα αρθεί άρδην η πειθαρχία να είναι ο προϋπολογισμός σε τάξη», λέει ο κ. Μέτσλερ, τη γνώμη του οποίου σέβεται και ακολουθεί και η καγκελάριος Μέρκελ. Για τη Γερμανία προβλέπει ένα νέο οικονομικό θαύμα που θα διαρκέσει πέντε έως δέκα χρόνια.
Ο Φρίντριχ φον Μέτσλερ διευθύνει την οικογενειακή τράπεζα «Β.Metzler seel. Sohn & Co» με ιστορία λειτουργίας 336 χρόνων.