Ανάσα στις επιχειρήσεις δίνει η εξαγγελθείσα σταδιακή μείωση των εργοδοτικών εισφορών έως και κατά 25% μέχρι το 2013, καθώς θα περιορίσει το μισθολογικό κόστος και θα τους επιτρέψει να αντεπεξέλθουν ευκολότερα στις πολύ αυξημένες υποχρεώσεις του δύσκολου 2011.

Αυτά υπογραμμίζει η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το μέτρο, με επιστολή προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη. Ωστόσο, ο ΣΒΒΕ ζητά να ισχύσει εξαρχής, από την 1η Ιανουαρίου -και όχι σταδιακά- η μείωση του 25%.

«Αυτό που απαιτείται από την πολιτεία είναι η επίσπευση των διαδικασιών εφαρμογής του μέτρου, ούτως ώστε να δημιουργηθούν ουσιαστικές προϋποθέσεις και πραγματικές συνθήκες ανάκαμψης των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε να υπάρξει εφαρμογή του μέτρου από την 1η Ιανουαρίου 2011 και να μην υπάρξει η κλιμάκωση του ποσοστού μείωσης, αλλά να ισχύσει εξαρχής το ποσοστό του 25%», υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Ο ΣΒΒΕ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Συνδέσμου για «επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι το «πραγματικά αναπτυξιακό αυτό μέτρο» θα συμβάλει αποφασιστικά στη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας, ειδικά στην ελληνική περιφέρεια.