Ραγδαίες είναι απόψε οι εξελίξεις σχετικά με την πολυαναμενόμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα αυτή την ώρα στο twitter όπου οι κορυφαίοι δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων ΜΜΕ έχουν αποδυθεί σε έναν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να μεταφέρουν πληροφορίες σχετικά με το τι συζητούν οι «κεφαλές» των θεσμών, αυτή την ώρα στο Βερολίνο!

O Paul Mason, οικονομικός συντάκτης του Channel 4 News έγραψε πως ΔΝΤ και ΕΚΤ είναι έτοιμοι για μια τελική πρόταση take/leave για την Ελλάδα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Simon Nixon ο οποίος διερωτήθηκε αν είναι ώρα για την πρόταση «take it or leave it» συνοδευόμενη από μια δέσμευση για την ανακούφιση του χρέους της Ελλάδας. Από την πλευρά του ο ανταποκριτής του RadioRadicale στις Βρυξέλλες David Carretta είπε πως πηγές από το Βερολίνο του είπαν πως απόψε θα μπορούσε να έρθει η «τελευταία προσφορά» για την Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού γραφείου του The Guardian στις Βρυξέλλες Ian Traynor χρησιμοποίησε το hashtag #grexit και υπενθύμισε: Την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τα πράγματα πρέπει να ρυθμιστούν από τους ηγέτες. Την Δευτέρα το βράδυ, στο Βερολίνο, Μέρκελ και Ολάντ έδειξαν να παραδέχονται ότι έχει δίκιο και συμπλήρωσε δεικτικά πως όσοι δεν προσκλήθηκαν στην μίνι-σύνοδο της ευρωζώνης στο Βερολίνο θα ενοχληθούν.