Κατ’ αρχήν συμφωνία φαίνεται πως έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν, η συμφωνία έγινε κατά τις διαβουλεύσεις μεταξύ Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ, Σόιμπλε και Βαρουφάκη. Το κείμενο τέθηκε υπόψη των υπουργών Οικονομικων στο Eurogroup που συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

Το Reuters μεταδίδει ότι οι υπουργοί στο Eurogroup και η Ελλάδα έχουν συμφωνήσει σε ένα προσχέδιο που οδηγεί σε παράταση του προγράμματος διάσωσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, ο Ντάισελμπλουμ παρουσίασε ένα προσχέδιο δύο σελίδων στους 19 υπουργούς Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις διαπραγματεύσεις, ο Ντάισελμπλουμ είχε και απευθείας επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το δημοσιογράφο των Financial Times, Peter Spiegel.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παράταση θα είναι τετράμηνη στη βάση του υπάρχοντος προγράμματος η οποία δεν θα περιέχει νέα μέτρα λιτότητας.

Πηγές ενημέρωσης από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως η συμφωνία προβλέπει ότι στο τετράμηνο της παράτασης η Ελλάδα δεσμεύεται πως δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες (κόκκινα δάνεια, 100 δόσεις, προστασία πρώτης κατοικίας).