Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης, την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για τις επιχειρησιακές συμβάσεις μετά την παρέμβαση της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη.

Αυτό δήλωσε ο κ. Κορκίδης μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Λούκα Κατσέλη, με θέμα συζήτησης το Νομοσχέδιο για τις «Επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας ειδικών συνθηκών και λοιπές διατάξεις».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι θετικό μήνυμα ότι υπάρχουν υπουργοί στην Κυβέρνηση που προσπαθούν να περιορίσουν τις υπερβολικές απαιτήσεις της Τρόικας. Η τρίτη επικαιροποίηση των όρων του Μνημονίου δε σημαίνει μόνο προώθηση νέων μέτρων, αλλά και αλλαγή κάποιων επιμέρους όρων του. Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τη στάση της έδειξε ότι όποιος αποφασίζει να διαπραγματευθεί στο τέλος κερδίζει. Εν προκειμένω, η μάχη για τον περιορισμό των επιχειρησιακών συμβάσεων κερδήθηκε στο βαθμό που αυτές παρέμειναν ως ειδικό καθεστώς υπό προϋποθέσεις και για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Η μάχη για την στήριξη της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων συνεχίζεται, όπου αναζητείται μία λύση κοινής αποδοχής και ζητείται από την Κυβέρνηση και την Τρόικα να σεβαστούν τη συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων».