Την ύπαρξη σταθερότητας και ηρεμίας, «ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνάει την Ελλάδα», επιθυμεί ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, συμπληρώνοντας ότι «μέχρι στιγμής στην προεκλογική περίοδο η συζήτηση δεν αφορά καθόλου τα καθημερινά προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που χρονίζουν, παρότι σε πολλές περιπτώσεις η επίλυσή τους δεν έχει δημοσιονομικό κόστος».

Μιλώντας από το βήμα του ετήσιου δείπνου του ΕΕΘ, ο κ. Ζορπίδης επισήμανε ότι η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε άσχημη φάση, ενώ ταυτόχρονα εκτίμησε ότι οι επιπτώσεις από τις πρόωρες εκλογές στον οικονομικό κύκλο είναι αρνητικές. Διατύπωσε μάλιστα την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες δυσκολίες σε πολλές επιχειρήσεις τους επόμενους έναν– δύο μήνες, με τη λήξη υποχρεώσεων, που αφορούν παραγγελίες για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως εξήγησε, οι παραγγελίες αυτές έγιναν το φθινόπωρο, όταν η εικόνα για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας ήταν ενθαρρυντική “και κανείς δεν περίμενε ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα συμβάλλουν στη σοβαρή μείωση της κατανάλωσης μέσα στις γιορτές”.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του ΕΕΘ ανακοίνωσε την πρόθεση του Επιμελητηρίου να ξεκινήσει συστηματική επαφή και συνεργασία με όλους τους δήμους του νομού.