Ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ικανότητα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Τέλος στις αυτοκόλλητες ετικέτες για την ταμειακή ενημερότητα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
13:23
08/01/2015
Ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ικανότητα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ
2
loading

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται στο εξής η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού.

Έως και πέρυσι, στο τέλος κάθε χρόνου αποστέλλονταν αυτοκόλλητες ετικέτες στους άμεσα ασφαλισμένους, που είχαν ταμειακή ενημερότητα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη αυτών για την ηλικία μέχρι 18 ετών, για την απόδειξη της ασφαλιστικής τους ικανότητας, μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Από το τρέχον έτος, δεν θα αποστέλλονται αυτοκόλλητες ετικέτες στις παραπάνω περιπτώσεις, γιατί η ανανέωση έγινε ηλεκτρονικά, ούτε απαιτείται θεώρηση των βιβλιαρίων αυτών, εφόσον με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, από τις 02.06.2014, καταργήθηκε η κατ΄ έτος θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, προσέλευση απαιτείται μόνο στις περιπτώσεις που οι άμεσα ασφαλισμένοι έχουν ενήλικα προστατευόμενα μέλη, οπότε και πρέπει να προσέλθουν οι ίδιοι στο περιφερειακό τμήμα που ανήκουν βάσει της επαγγελματικής έδρας, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι έχουν τις προϋποθέσεις και να καταθέσουν τα ανάλογα δικαιολογητικά για τα προστατευόμενα μέλη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Τασος Καποιος

  δηλαδή αυτός που μπορεί και πληρώνει είναι ασφαλιστικά ικανός (όχι ενήμερος όπως παλιά) ενώ αυτός που δεν μπορεί να πληρώσει είναι ασφαλιστικά ανίκανος .....όπως λέμε σεξουαλικά ανίκανος !!!!

  1. avatar candersezar

   ανίκανος, ανίκανος.... και με τις συντάξεις που θα μας δώσουν πάλι ανίκανους θα μας καταντήσουν....
   πλερώνεις τόσα χρόνια και θα έρθουν μετά να σου πούνε : α δεν έχει σύνταξη, ήσουνα άτυχος, τα παιξαμε και τα χάσαμε......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει