Στο έργο επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων και της ταχύτερης εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που προβλέφθηκε στο νόμο 4764/2020, θα συνδράμουν 100 συνταξιούχοι-πρώην υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που προωθείται προς δημοσίευση, οι εν λόγω συνταξιούχοι θα υπογράψουν οκτάμηνη σύμβαση έργου, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης, με τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, με αντικείμενο την υποστήριξη των διαδικασιών απονομής συντάξεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, πρόκειται για πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι κατά τον χρόνο της ενεργής υπηρεσίας τους είχαν υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στα αντικείμενα της απονομής συντάξεων όλων των κατηγοριών, της διαδικασίας υπολογισμού του χρόνου ασφάλισης, της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών και της υποστήριξης της γραμματείας συντάξεων.

Η μηνιαία μικτή κατ’ αποκοπή αμοιβή κάθε συμβαλλόμενου ορίζεται σε 700 ευρώ, με την προϋπόθεση επεξεργασίας 60 συνταξιοδοτικών φακέλων τον μήνα. Σε περίπτωση επεξεργασίας μικρότερου αριθμού φακέλων, η αμοιβή μειώνεται αναλογικά.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οργάνωση και η επίβλεψη του έργου, καθώς και η διαδικασία με την οποία θα πιστοποιηθεί η επίτευξη των στόχων, θα καθοριστεί με απόφαση του διοικητή του e-ΕΦΚΑ.