Την καταβολή 17 δισεκατομμυρίων ευρώ υπό μορφήν δανείων στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία- ως οικονομική υποστήριξη απέναντι στην αύξηση της ανεργίας που συνδέεται με την πανδημία του κορονοϊού ανακοίνωσε την Τρίτη (27/10) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για τις πρώτες καταβολές στο πλαίσιο του προγράμματος Sure με στόχο την υποστήριξη μέτρων διατήρησης των θέσεων απασχόλησης εν μέσω της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

Η οικονομική αυτή στήριξη έχει την μορφή δανείων με προνομιακούς όρους. Τα χρήματα αντλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις διεθνείς αγορές, εκμεταλλευόμενη τα χαμηλά επιτόκια που μπορεί να εξασφαλίσει και στην συνέχεια δανείζονται στα κράτη μέλη που έχουν ανάγκη.

Η Ιταλία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έλαβε σήμερα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, η Ισπανία 6 δισεκατομμύρια ευρώ και η Πολωνία 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Συνολικά, η Ιταλία θα λάβει 27,4 δισεκατομμύρια ευρώ, η Ισπανία 21,3 και η Πολωνία 11,2 από το πακέτο των 100 δισεκατομμυρίων που διατίθενται για τους σκοπούς του προγράμματος Sure.