Η Playboy Enterprises, εκδότρια εταιρεία του διάσημου περιοδικού, ετοιμάζεται να εισέλθει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς θα συγχωνευτεί με μια «εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού» (Spac).

Το διάσημο περιοδικό, η έντυπη έκδοση του οποίου ανεστάλη τον Μάρτιο υπέρ της ψηφιακής, ανέφερε, σε ένα δελτίο τύπου, ότι θέλει να εισέλθει στο Χρηματιστήριο «για να επωφεληθεί από το απασχολούμενο κεφάλαιο και να επιταχύνει την ανάπτυξη προϊόντων», σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του Playboy Μπεν Κον.

Ο ιδρυτής του Χιου Χέφνερ, που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2017, είχε βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο το 2011.

Σήμερα, η Playboy Enterprises ανακοίνωσε το πρώτο βήμα της όλης διαδικασίας: τη συμφωνία με την Mountain Crest Acquisitions, μια επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε για να αποτελέσει το «όχημα» άλλων ομίλων και βρίσκεται ήδη, από τον Ιούνιο, στον Nasdaq.

Η εξαγορά του Playboy ανέρχεται σε 381 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβανομένης μιας ανάληψης χρέους ύψους 142 εκατομμυρίων, διευκρίνισαν οι δύο εταιρείες.

«Το Playboy είναι μια μοναδική και ακαταμάχητη επενδυτική εταιρεία με μία από τις πιο αναγνωρισμένες φίρμες στον κόσμο», επισήμανε ο Σούγινγκ Λιου, διευθύνων σύμβουλος της “Spac”, Mountain Crest Acquisition.

«Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα όπου όλος ο κόσμος μπορεί να αναζητά την ευχαρίστηση», υπογράμμισε ο Μπεν Κον.

Το περιοδικό, που είναι αφιερωμένο στον ερωτισμό και γνωστό παντού χάρη στο λογότυπό του, ένα κουνελάκι με παπιγιόν, πουλάει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του σε 180 χώρες.

Συχνά στο στόχαστρο επικρίσεων κατά τη διάρκεια των 70 ετών ύπαρξής του για την προώθηση της γυναίκας-αντικειμένου, το περιοδικό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1953. Έσπασε κάθε ταμπού, από το πρώτο τεύχος του, με τη Μέριλιν Μονρόε στο εξώφυλλό του.