Σε δημόσια διαβούλευση οι δράσεις της «Επανεκκίνησης»

Στόχος η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:37
03/04/2014
Σε δημόσια διαβούλευση οι δράσεις της «Επανεκκίνησης»
loading

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη, η δημόσια διαβούλευση για τις δράσεις που θα περιληφθούν στο πρόγραμμα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση», το οποίο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί κατά την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ, θα δίνει έμφαση στους εξής τομείς (οι οποίοι προέκυψαν από τις μελέτες του ΙΟΒΕ, του ΚΕΠΕ και της McKinsey): Τουρισμός, Αγροδιατροφή, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Υγεία-Φαρμακευτική Βιομηχανία, Ενέργεια, Υλικά-Κατασκευές, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Δημιουργικές- Πολιτιστικές Βιομηχανίες.

Το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση» θα έχει τον υψηλότερο προϋπολογισμό μεταξύ των Επιχειρησιακών και Περιφερειακών προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020.

Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός (κοινοτική συνδρομή) είναι 3,73 δισ. ευρώ, σε σύνολο 20,8 δισ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η «ρήτρα αναθεώρησης» που μπορεί να προσθέσει άλλα 2 δισ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοτική συνδρομή κατά την περίοδο 2011-2020 με τα σημερινά δεδομένα διαμορφώνεται στα 20,8 δισ. ευρώ και κατανέμεται ως εξής:

- «Επανεκκίνηση» (Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία) 3,73 δισ. ευρώ.

- Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 3,57 δισ. ευρώ.

- Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση: 2,15 δισ. ευρώ.

- Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα: 0,38 δισ. ευρώ.

- Τα 13 ΠΕΠ + Τεχνική Βοήθεια, Εδαφική Συνεργασία: 10,97 δισ. ευρώ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει