Η Γερμανία θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει την ευρωζώνη για να βοηθήσει τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, σύμφωνα με το δισεκατομμυριούχο επενδυτή, Τζορτζ Σόρος, που μίλησε για το μέλλον της Ευρώπης σε ημερίδα στο Λονδίνο.

Όπως έχει πει και στο παρελθόν ο Τζορτζ Σόρος, η έξοδος της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης από την ευρωζώνη θα είχε ενδεχομένως αποδυναμώσει το ενιαίο νόμισμα, αλλά θα βοηθούσε τις υπόλοιπες οικονομίες να βγουν από την κρίση.
Σε σχέση με την απόφαση της Γερμανίας να παραμείνει στην ευρωζώνη, ο Σόρος είπε ότι «εκπλήρωσαν τις χειρότερες μου προσδοκίες» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή η δύναμη είναι στα χέρια των πιστωτών».

Τα σχόλια του Σόρος έρχονται λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του βιβλίου του με τίτλο, «η τραγωδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο οποίο διερωτάται αν είναι πολύ αργά για να διατηρηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως λέει το δελτίο Τύπου για την παρουσίαση του βιβλίου, «η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ανήκει στο παρελθόν».
«Την περασμένη δεκαετία, η ΕΕ υποβαθμίστηκε από μία ενωμένη παγκόσμια δύναμη σε μία συνομοσπονδία χωρών με υψηλή ανεργία αναζητώντας ανακούφιση από τη Γερμανία», λέει.

Αν η ΕΕ καταρρεύσει, τα αποτελέσματα θα γίνουν αισθητά πέρα από την Ευρώπη, υποστήριξε ο Τζορτζ Σόρος, με «σοβαρές οικονομικές και πολιτικές συνέπειες» για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για τον υπόλοιπο κόσμο.