Δύο ξενοδοχεία επτά αστέρων και 20-25 βίλες είναι το σχέδιο για το νέο «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη από τους νέους ιδιοκτήτες του. Ο κ. Φερίτ Σαχένκ, ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος που προσέφερε μαζί με τους Άραβες συνεταίρους του 400 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον «Αστέρα», έχει φιλόδοξα σχέδια να μεταμορφώσει το μικρό Καβούρι στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης.

Και φαίνεται πειστικός καθώς, όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα» είναι ένας lifestyle δισεκατομμυριούχος και ανάμεσα στις 200 εταιρείες που ελέγχει περιλαμβάνονται η τουρκική Vogue αλλά και το μοναδικό ξενοδοχείο 7 αστέρων στη γειτονική χώρα, το «D-Hotel Maris». Νούμερο 464 στην παγκόσμια λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes το 2012, ανέβηκε στην 395η θέση φέτος ενώ το αμερικανικό περιοδικό υποστηρίζει πως είναι ο πλουσιότερος Τούρκος. Επίσης:

– Πληρώνει το 2% των φορολογικών εσόδων της Τουρκία
– Είναι ο 3ος μεγαλύτερος αντιπρόσωπος της Volkswagen στον κόσμο
– Το 2012 οι εταιρείες του έκαναν επενδύσεις 1,1 δισ. δολαρίων
– Τα media του ομίλου απορροφούν το 10% της διαφημιστικής δαπάνης στην Τουρκία.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τουρκίας είναι ένας κοσμοπολίτης με έντονες δυτικές επιρροές. Γεννήθηκε το 1964 στην Κωνσταντινούπολη αλλά ο πατέρας του και ιδρυτής της δυναστείας τον έστειλε για τη μέση εκπαίδευση στην Ελβετία, στο αμερικανικό σχολείο TASIS. Συνέχισε τις σπουδές του στο Boston College όπου σπούδασε μάρκετινγκ και διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των συνεργατών και αναζητεί τους καλύτερους να δουλεύουν γι΄αυτόν. Ο όμιλός του διαθέτει ειδικό τμήμα με την επωνυμία Humanitas για να ανακαλύπτει και να προσλαμβάνει ταλαντούχους, ικανούς και έξυπνους ανθρώπους. 

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του παρακολουθώντας στο Χάρβαρντ το πρόγραμμα μάνατζμεντ για τους εκλεκτούς, που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες- προέδρους εταιρειών. Επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε να εργάζεται στον όμιλο του πατέρα του και το 2001, με το θάνατό του, αναλαμβάνει τα ηνία του ομίλου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.