Νέο ρεκόρ αναμένεται να σπάσει ο αριθμός των αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα μας για το 2014 που θα ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια επισκεπτών.

Αυτό τονίστηκε στη διάρκεια συνεδρίου που ξεκίνησε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Τουριστική Ανάπτυξη: Ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα».

Το συνέδριο, στη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν επίσης τρόποι επέκτασης και βελτιστοποίησης της τουριστικής περιόδου, αποτέλεσε την κεντρική εκδήλωση για τη Βόρεια Ελλάδα του πολυσυνεδρίου Capital + Vision, μιας καταξιωμένης ετήσιας συνάντησης του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την αναζήτηση των συνεργιών και των συμπράξεων εκείνων που θα οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

«Οι οιωνοί για το 2014 είναι θετικοί και ο τουρισμός αναμένεται να σπάσει νέο ρεκόρ καθώς οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 18 εκατομμύρια. Μαζί με τις κρουαζιέρες τα έσοδα αναμένονται 13 δισ. ευρώ. Για να επιτευχθούν αυτά τα νούμερα θα πρέπει η Ελλάδα να εκπέμπει σταθερότητα και αποφασιστικότητα», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Στέφανος Τζιρίτης.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, από την πλευρά του υπογράμμισε: «Ο τουρισμός είναι το όχημα που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και τελικά στην έξοδο από την κρίση. Στέλνουμε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα. Η Ελλάδα είναι ασφαλής, φιλικός και ιδιαίτερα προσιτός οικονομικά προορισμός που παρέχει τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας».

Ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Ινγκο φον Φος ανέφερε πως τρία εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα του έχουν δουλειά, χωρίς να χρειαστεί να μετακομίσουν από τους τόπους τους, λόγω του τουρισμού.

Στη διάρκεια του συνεδρίου τονίστηκε πως η επέκταση της τουριστικής περιόδου μπορεί να επεκταθεί εάν στηριχτεί σε τομείς όπως ο οικοτουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο πολιτιστικός, ο αθλητικός, ο θρησκευτικός τουρισμός.