Το στοίχημά της για το 2010, ότι τα καθαρά λειτουργικά κέρδη της εταιρείας θα ανέλθουν στα 370 εκατ. ευρώ, αναμένει να κερδίσει η Prada SpA, καθώς οι πωλήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου συνεχίζουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες της εταιρείας, όπως αναφέρει η Corriere della Sera, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην εταιρεία.

Η εταιρεία, επιπλέον, επιθυμεί να ενισχύσει τα πλέον κερδοφόρα καταστήματα λιανικής της, οδηγώντας τις λιανικές πωλήσεις στο 75% του συνόλου από το 65% που βρίσκονται αυτή τη στιγμή, αναφέρει η εφημερίδα.

Η Prada έχει ακυρώσει επανειλημμένα την αρχική δημόσια προσφορά, ωστόσο, πιθανότατα, θα χρειαστεί να προχωρήσει σε πώληση μετοχών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, όταν η τραπεζική χρηματοδότηση για τη συμμετοχή της μητρικής εταιρείας καταστεί ληξιπρόθεσμη, αναφέρει η εφημερίδα Milan, συμπληρώνοντας ότι η εταιρεία αποβλέπει σε αποτίμηση άνω των 4 δισ. ευρώ.

 Πηγή: capital.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.