«Η Fed είναι το μεγαλύτερο hedge fund στην ιστορία», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Γουόρεν Μπάφετ, σχολιάζοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών να αποκομίζει κέρδη από τις αγοραπωλησίες ομολόγων.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ζήτησε να επιτραπεί στον τωρινό Πρόεδρο της Fed, Μπεν Μπερνάνκε, να παραμείνει στη θέση του για να συνεχίσει το «δύσκολο», όπως το χαρακτήρισε, έργο του.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «καταπληκτική» τη δουλειά που έχει κάνει από το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης πριν από πέντε χρόνια, αμέσως μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Η κούρσα για τη διαδοχή του Μπερνάνκε έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο έλαβε μία μάλλον απροσδόκητη τροπή όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Λάρρυ Σάμμερς, που φαινόταν και επικρατέστερος για τη θέση απέσυρε την υποψηφιότητα του και φορβορί είναι πλέον μία γυναίκα, η αντιπρόεδρος, Τζάνετ Γέλλεν.

Ο Μπάφετ τόνισε ότι η οικονομία δεν έχει ανακάμψει και δήλωσε ότι πλέον δυσκολεύεται να βρει επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς οι τιμές των μετοχών έχουν ανακάμψει, ενώ πριν από πέντε χρόνια ήταν πολύ φθηνές.