Την ικανοποίησή του για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων εξέφρασε ο επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που μαζί με την δική μας στήριξη ο Υπουργός έχει δυναμικά δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι πραγματικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Πιστεύω λοιπόν ότι τον επόμενο μήνα θα είμαστε σε θέση και θα είναι ο Υπουργός σε θέση να μιλήσει για τις αδειοδοτήσεις σε επενδύσεις και θα μπορέσει να σας πει τα καλά νέα σε αυτό τον τομέα», δήλωσε ο κ. Ράιχενμπαχ.

Ο επικεφαλής της Task Force έκανε ειδική μνεία στο θέμα της επανεκκίνησης των αυτοκινητοδρόμων, τονίζοντας ότι «έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος», ενώ σημείωσε ότι «ο δρόμος έχει ανοίξει και είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε τα τελευταία βήματα ώστε ο φάκελος να υποβληθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές, στην πράξη είναι η βάση έτσι ώστε το 2013 να είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά, με την έννοια της ύφεσης, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

«Η απόσταση που έχουμε διανύσει είναι σημαντική. Η Ελλάδα του σήμερα προφανώς έχει κάνει σημαντικές προόδους σε σχέση με την Ελλάδα πριν από ένα χρόνο, αμέσως μετά τις εκλογές του 2012. Αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται. Ήδη έχουμε κάποια πρώτα αποτελέσματα. Η χρονιά αυτή στον τουρισμό ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναζωπυρώνεται. Και δεν τα παρατάμε, γιατί έχουμε κάνει τα τρία τέταρτα της διαδρομής και θα κάνουμε και τα τελευταία χιλιόμετρα, έτσι ώστε οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών να μην πάνε χαμένες», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.