Στην Ουάσιγκτον φτάνει απόψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μαζί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Προβόπουλο, θα συμμετάσχει στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Εκτός της συμμετοχής του στις εργασίες της συνόδου, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα είναι ένας από τους ομιλητές – μαζί με τον κ. Στρος-Καν, τον νομπελίστα οικονομολόγο κ. Στίγκλιτζ, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, και την οικονομική σύμβουλο του προέδρου Ομπάμα, Χριστίνα Ρομέρ – σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την παγκόσμια οικονομία που διοργανώνεται στο ΔΝΤ από το τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όπως και με τον αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών της Κίνας, θα μιλήσει σε εκδήλωση του International Institute of Finance, θα έχει επαφές με στελέχη οίκων αξιολόγησης, ενώ την Κυριακή θα συναντηθεί και με τον διευθυντή του ΔΝΤ.

Χθες, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε σειρά συναντήσεων στη Νέα Υόρκη με οικονομικούς παράγοντες και στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας της πολιτείας της Νέας Υόρκης, στους οποίους παρουσίασε την πορεία του προγράμματος εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.