Εμπορικό πλεόνασμα 20,4 δισ. δολαρίων τον Μάιο για την Κίνα

Ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των αρχών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:21
08/06/2013
Εμπορικό πλεόνασμα 20,4 δισ. δολαρίων τον Μάιο για την Κίνα
3
loading

Εμπορικό πλεόνασμα 20,4 δισ. δολαρίων κατέγραψε τον μήνα Μάιο η Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία των τελωνείων της χώρας, ένα αποτέλεσμα που ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες των αρχών και υπερβαίνει τα μέγιστα τα στοιχεία του Απριλίου.

Παρόλα αυτά, ο όγκος των κινεζικών εξαγωγών αυξήθηκε μόλις 1% κατά τον περασμένο, φθάνοντας τα 182,8 δισεκ. δολάρια, καταγράφοντας μία σαφή επιβράδυνση σε σχέση προς τον Απρίλιο και υπογραμμίζει την επίπτωση που είχε στους Κινέζους εξαγωγείς η απίσχναση της εσωτερικής ζήτησης και οι δυσκολίες στην παγκόσμια οικονομία. Επίσης αντανακλούν την αύξηση του κόστους για τις επιχειρήσεις, την ανατίμηση του γιουάν και την επιδείνωση που έχει επέλθει στο εμπορικό περιβάλλον, εκτιμούν τα κινεζικά Τελωνεία.

Τον Απρίλιο, οι εξαγωγές στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου είχαν αυξηθεί κατά 14,7% σε έναν χρόνο, φθάνοντας τα 187,1 δισ. δολάρια.

Τον Μάιο, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 0,3% στα 162,3 δισ. δολάρια, επίπεδα που υπολείπονται αυτών του Απριλίου, κατά τον οποίο είχαν σημειώσει αναπάντεχη αύξηση κατά 16,8%.

Ωστόσο, το εμπορικό πλεόνασμα του Μαΐου ξεπέρασε εκείνο του αμέσως προηγούμενου μηνός, που είχε καταγραφεί στα 18,2 δισ. δολάρια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar VICENZO

  Ο πλούτος τους είναι η φτώχεια της Ευρώπης.

  1. avatar gzug 16

   δηλαδη αυτοι θα παραγουν και εμεις θα καταναλωνουμε.τι λες ρε μεγαλε.τοσα χρονια που ζουσαμε με δανεικα ωραια ηταν?

   1. avatar VICENZO

    δεν κατάλαβες τι θέλω να πω.
    θέλω να πώ ότι αυτοί πλούτισαν και πλουτίζουν με φθηνά προϊόντα που παράγουν ισοπεδώνοντας
    την παραγωγή της Ευρώπης λόγω κόστους.
    δυστυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα του ελεύθερου παγκόσμιου εμπορίου που υπέγραψαν οι ισχυροί του πλανήτη για δικούς τους λόγους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει