Το σχέδιο για την πληρωμή των ενοικίων μόνο μέσω τραπεζών

Στόχος η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τα οφέλη για τους νομοταγείς


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:27
21/08/2019
Το σχέδιο για την πληρωμή των ενοικίων μόνο μέσω τραπεζών
9
loading

Την πληρωμή του ενοικίου υποχρεωτικά σε τράπεζα, είτε ηλεκτρονικά είτε στο γκισέ, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο, με στόχο την αντιμετώπιση των φαινομένων φοροδιαφυγής.

Το σχέδιο προβλέπει ότι ο ενοικιαστής θα καταθέτει το μίσθωμα που αναγράφεται στο συμβόλαιο σε λογαριασμό του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβάλλονται πρόστιμα και στους δύο.

Το μέτρο, αναφέρει το ρεπορτάζ, ευνοεί τους νομοταγείς ιδιοκτήτες, καθώς από τις καταθέσεις θα προκύπτει πόσα ενοίκια έχουν λάβει. Έτσι δεν θα είναι υποχρεωμένοι είτε να δηλώσουν και να πληρώσουν φόρο για μη καταβληθέντα ενοίκια είτε να τα εκχωρήσουν στο κράτος για να αποφύγουν τη φορολόγηση για ανύπαρκτο εισόδημα.

Οι σκέψεις για υποχρεωτική καταβολή των μισθωμάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών προέκυψαν μετά την ανακάλυψη μεγάλων περιπτώσεων φοροδιαφυγής, όπως πρόσφατα στη Μύκονο, όπου ιδιοκτήτης βίλας εισέπραττε 1.660 ευρώ το μήνα, τα οποία δεν δήλωνε.

Βέβαια, το μέτρο δεν μπορεί να αποκλείσει πλήρως το παράθυρο της φοροδιαφυγής, καθώς ιδιοκτήτης και ενοικιαστής μπορούν να συμφωνήσουν να αναγράφεται μικρότερο τίμημα στο συμβόλαιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ

  Βέβαια αν συμφωνήσεις μικρότερο ενοίκιο στο συμβόλαιο ο ενοικιαστής πληρώνει αυτό στην Τράπεζα και άντε ο ιδιοκτήτης να βρει τρόπο να τον βγάλει εκτός ιδιοκατικοισης Για σκεφτείτε το λίγο

 2. avatar Β.Σ

  Μητσοτάκη δε θέλατε;... Οι μεγαλοφοροφυγάδες, οι καταχραστές εκατοντάδων εκατομμυρίων όπως ο Φλώρος με δικηγόρο το Βορίδη, οι μιζαδόροι... θα είναι στο απυρόβλητο! Εσένα φουκαρά μου θα σου πιούν το αίμα με τους φόρους, τις αυξήσεις της ΔΕΗ, τα ασφάλιστρα...

  1. avatar Φοροφυγάς ;

   Εσύ δηλαδή είσαι υπέρ της φοροδιαφυγής ; Βρε μπας και εισπράττεις αδήλωτα ενοίκια και γι' αυτό σε χαλάει;;

  2. avatar Β.Σ..

   Τα ιδια και τα ιδια κυρια μου. Κουρασες. Ουτε 60σεντς δεν αξιζεις να σου εδινα

 3. avatar SER 30

  ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ '' ΦΑΕΙ '' Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ '' ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , ΤΡΑΒΑ ΟΠΟΥ ΘΕΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟΣΑ , ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ '' ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΤΟΥ ΜΕ '' ΜΙΛΗΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΕΚΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ '' ΤΟΤΕ ΒΑΖΟΥΝΕ ΜΥΑΛΟ ΟΛΟΙ . ΓΙΑ ΤΟ '' ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ '' ΜΕ ΚΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ 10 ΣΤΑ ΔΕΚΑ . ΒΡΕΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ '' ΠΟΝΗΡΟ Η ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ '' ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΥΠΑ Η ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ .

 4. avatar Giorgis

  Πάλι παραμυθιάζουν τους συνεπείς φορολογούμενους ότι θα χτυπήσουν την φοροδιαφυγή.

 5. avatar Πρωτον

  Υπάρχει ηλεκτρονική μίσθωση πλέον για κάθε ενοικίαση
  Δεύτερον σχεδόν όλοι θα αναγράφουν μικρότερη μίσθωση μέσω τραπεζών και τα υπόλοιπα μετρητά με διευκόλυνση και των 2 πλευρών
  Ας κόψουν οι κ@λοτραπεζες τις ληστρικές χρεώσεις

  1. avatar Δεύτερον

   Πιθανόν να μη γνωρίζεις πως αν δηλώσεις μικρότερο ενοίκιο, ο ενοικιαστής έχει τη δυνατότητα να πλήρώνει μόνο το συγκεκριμένο ποσό και για τρία χρόνια, εφ όσον είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Αν το συμφωνητικό έχει διάρκεια μικρότερη από 3 χρόνια, μπορείς απλώς όταν λήξει να κάνεις μια αύξηση στο 0,75% του πληθωρισμού. Μετά τα 3 χρόνια επαναδιαπραγματεύεσαι από την αρχή ή του ζητάς να φύγει.

 6. avatar οσκαρ μαν

  ενώ αν πληρώνονται ενοίκια μέσω τράπεζας δεν θα νοικιάζουν χωρίς να τα δηλώνουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει