«Η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης από τις ελληνικές επιχειρήσεις μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση έως και 1,5 δισ. ευρώ ετησίως, σε περίπτωση καθολικής εφαρμογής της, ενώ παράλληλα θα προκύψουν σημαντικά οικονομικά οφέλη για το κράτος από την αυτόματη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων».

Αυτό ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χάρης Κυριαζής στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η μικτή ομάδα εργασίας που συνέστησε ο ΣΕΒ, με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων (ΣΕΚΤ).

Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου επισημαίνουν ότι η ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας καθώς η ηλεκτρονική τιμολόγηση διευκολύνει και επιταχύνει τους φορολογικούς ελέγχους, μειώνει το λειτουργικό κόστος και στηρίζει, έτσι, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Η ομάδα εργασίας προτείνει την υιοθέτηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και από τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως επίσης και από τον τομέα προμηθειών του δημοσίου.